پیشبینی درآمد ۱۸۰ میلیارد ریالی برای نیشکرکاران گیلان در سال ۱۴۰۴

به گزارش بخش اقتصاد وبانگاه به نقل از ایسنا، صالح محمدی با اعلام این خبر افزود: سالانه 30 هکتار از اراضی کشاورزی گیلان به کشت نیشکر اختصاص مییابد و شهرستانهای صومعهسرا و لنگرود، مهمترین مراکز تولید این محصول در استان هستند.
وی با اشاره به زمان کشت نیشکر در نیمه اول اردیبهشت و برداشت آن در آذرماه، تصریح کرد: در فرآیند تولید نیشکر در گیلان، هیچگونه سم و کودی استفاده نمیشود و شکر سیاه تولیدی از کیفیت و بازارپسندی بالایی برخوردار است.
محمدی با بیان اینکه روش پخت نیشکر در کارگاههای محلی به صورت سنتی انجام میشود، افزود: در حال حاضر 20 کارگاه سنتی در سطح استان در زمینه فرآوری این محصول فعالیت دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان عملکرد نیشکر در منطقه را 1200 کیلوگرم شکر خشک در هکتار عنوان کرد و گفت: برداشت نیشکر به تازگی در استان آغاز شده و ارزش اقتصادی محصول تولیدی در سال جاری 180 میلیارد ریال برآورد میشود. وی با توجه به ارزش اقتصادی این محصول و وجود کارگاههای سنتی فرآوری، کشت آن را در زمینهای کوچک و پراکنده روستایی توصیه کرد.
محمدی با اشاره به تولید شکر سیاه، دوشاب و کف شکر از نیشکرهای برداشت شده در گیلان، خاطرنشان کرد: نیشکر محلی گیلان از کیفیت بالایی برخوردار است و ارقام محلی به صورت محصول یکساله توسط کشاورزان کشت میشود.