جشنواره شکرانه کیوی در تالش برگزار شد؛ فرصتی برای نمایش توانمندی‌های کشاورزی گیلان

جشنواره شکرانه برداشت کیوی با حضور مسئولان کشوری و استانی در تالش برگزار شد. این رویداد فرصتی برای نمایش توانمندی‌های کشاورزی استان گیلان و بررسی راهکارهای توسعه صادرات این محصول استراتژیک بود.

به گزارش بخش اقتصاد وبانگاه بر اساس داده‌های منتشرشده در ایسنا، جشنواره شکرانه برداشت کیوی روز پنجشنبه، 20 آذرماه در سالن ورزشی شهید زمانیان روستای سید نیکی شهرستان تالش برگزار شد.

در این مراسم، هادی حق‌شناس، استاندار گیلان، محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، زهرا جلیلی مقدم، مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی، جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی، باغداران و صادرکنندگان کیوی حضور داشتند.

استاندار گیلان با اشاره به نقش کلیدی زیرساخت‌های تولید و جابه‌جایی کالا در توسعه بخش کشاورزی، بر لزوم سیاست‌گذاری در راستای خدمت به مردم و باغداران تاکید کرد.

حق‌شناس با انتقاد از نارسایی‌های موجود در روند صادرات محصولات کشاورزی، خواستار اصلاح روش‌هایی شد که در آن سود اصلی به جیب دارندگان کارت‌های بازرگانی می‌رود و تولیدکننده واقعی سهمی از آن نمی‌برد.

وی با اشاره به ظرفیت ۲۰۰ هزار تنی سردخانه‌های استان گیلان، این ظرفیت را پشتوانه‌ای مهم برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی دانست.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز با تاکید بر اهمیت کیوی به عنوان محصولی ارزآور، بر لزوم رفع موانع تولید و صادرات آن و نزدیک کردن کیفیت محصولات به استانداردهای جهانی تاکید کرد.

عسکری، کیوی را فرصتی طلایی برای صادرات به فدراسیون روسیه و حوزه قفقاز دانست.

گفتنی است، محصول کیوی تالش از نظر اندازه و کیفیت، بهترین نوع کیوی در ایران محسوب می‌شود و مشتریان زیادی در کشورهای همسایه دارد.

برپایی نمایشگاه جانبی محصولات کشاورزی و صنایع دستی، اجرای موسیقی سنتی، بازی‌های بومی و محلی و تجلیل از تولیدکنندگان و صادرکنندگان برتر کیوی از دیگر برنامه‌های این جشنواره بود.

شهرستان تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است.

 

©‌ وبانگاه, ایسنا
دکمه بازگشت به بالا