روند صعودی مصرف گوشت قرمز پس از ۴ سال

به گزارش بخش اقتصاد وبانگاه بر اساس دادههای منتشرشده در ایسنا، براساس آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، میزان عرضه گوشت قرمز در آبانماه سال ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، با افزایش ۲۸ درصدی همراه بوده است.
بر اساس این گزارش، در آبانماه سال جاری، ۴۳ هزار و ۴۷ تن گوشت قرمز از انواع دامها در کشتارگاههای کشور عرضه شده است که بیشترین سهم آن مربوط به گوشت گاو و گوساله با ۲۴ هزار و ۴۲۲ تن (۵۶.۷ درصد) است.
همچنین گوشت گوسفند و بره با ۱۴ هزار و ۳۶۸ تن (۳۳.۴ درصد) و گوشت بز و بزغاله با ۳۲۶۲ تن (۷.۶ درصد) در رتبههای بعدی قرار دارند.
بررسیها نشان میدهد که تولید گوشت گوسفندی و بره ۱۷ درصد، گوشت بز و بزغاله ۲۰ درصد، گوشت گاو و گوساله ۳۸ درصد و گوشت گاومیش و بچهگاومیش ۶۰ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که عرضه گوشت شتر و بچهشتر با کاهش ۹ درصدی روبرو بوده است.
مقایسه آمار آبان ۱۴۰۴ با ماه قبل (مهر) نشان میدهد که میزان عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور حدود هفت درصد کاهش داشته است. در ۱۲ ماه گذشته، مهر ۱۴۰۴ با مصرف بیش از ۴۶.۱ هزار تن، بیشترین میزان عرضه گوشت را به خود اختصاص داده و آذر ۱۴۰۳ با حدود ۳۲.۲ هزار تن، کمترین میزان را ثبت کرده است.
به طور کلی، میزان مصرف گوشت در ایران از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ روند کاهشی داشته و از ۵۵ هزار تن در سال ۱۴۰۰ به ۳۴ هزار تن در سال ۱۴۰۳ رسیده بود. اما آمار آبان ۱۴۰۴ نشان میدهد که این روند پس از چهار سال تغییر کرده و به ۴۳ هزار تن رسیده است.